Elektriciteit Vochten in de "KNX Journal"

Met trots melden we dan ook dat één van onze projecten wordt behandeld in de KNX Journal die is uitgekomen in oktober 2010. In bijlage vindt u de pagina uit het KNX Journal. De volledige KNX Journal kan u hier downloaden.

Acrobat fileKNX Journal Oktober 2010 (3293KB)

Special Fruit is een Europees verdeelcentrum voor fruit met wereldwijde import (10.000 m² opslag en productie, 2500 m² kantoorruimte, 60 rijpingscellen, 9 laadkaaien)

Gebruikte KNX producten: Berker, Zennio en Divus. De KNX schakelmodules werden decentraal ondergebracht in 7 laagspanningsborden en in de verlichtingspalen verspreidt over het terrein.
Vanaf de balie is er een supervisie beschikbaar om via een KNX server alle poorten en slagbomen overdag te beheren, de klokken in te stellen en om via IP-camera’s de “real-time” situatie na te slaan. (de bediening gebeurt via een standaard webbrowser)

In dit project werden ruim 150 bewegingsmelders toegepast. In bepaalde ruimtes waar het nodig is, kan men de bewegingsmelders via de KNX server blokkeren voor permanente verlichting, of tijdens projectie in de vergaderzalen. Per bureel worden 2 lichtkringen gestuurd via een lichtsensor.

Het openen van de domeinpoorten en de schuifdeuren gebeurt via badgelezers. Met de KNX server kan bij het aanmelden worden bepaald of de poort mag openen, open blijven (tijdens de kantooruren) of gesloten moet blijven. Het weerstation stuurt de buitenzonwering aan in functie van de stand van de zon om oververhitting tegen te gaan en om het storend schaduweffect van de wind turbines op de ramen op te heffen.

Elke bediende heeft een persoonlijke login op de KNX server om zijn zonwering afzonderlijk te kunnen bedienen in functie van de noden, onafhankelijk van de commando’s vanuit het weerstation.


Vochten NV is Crestron integrator en KNX Professional