Integratie van HVAC

Uw HVAC systeem (Heating, Ventilation and Airconditioning) bezorgt u aangename temperaturen in uw woning. In veel gevallen staat het HVAC systeem als "stand alone" systeem in een woning. En dat is jammer. We kunnen met KNX en Crestron het HVAC systeem mee integreren in het domoticasysteem.

Temperatuur regeling via uw domoticasysteem

De basis voor het hele systeem hebben we toch nodig voor o.a. de verlichting, dus waarom de uitbreiding niet maken naar HVAC. Het domoticasysteem "weet" wanneer u ontwaakt, dus weet wanneer de woning op comfort temperatuur moet zijn.

Sommige kamers hebben andere temperaturen nodig, zoals een badkamer of een dressing. Maken we daar de combinatie van aanwezigheid en een lokale temperatuurmeting kunnen we perfect de verschillende ruimtes beheersen of integreren. We willen nooit de installatie van uw HVAC installateur afnemen, maar samenwerken om een perfect geïntegreerd systeem te hebben.

Compacte thermostaten

Meestal zijn ook de "standaard" thermostaten niet zo esthetisch, wij hebben toestellen die zeer compact zijn en waar de intelligentie op een andere plaats staat, waardoor veel interieur architecten kiezen voor de meest esthetische oplossing.

Welke energie besparing een goed geïntegreerd systeem kan oplevering is wel duidelijk. Als uw HVAC systeem mee in de vakantiestand e.d. wordt gezet, is onnodig verwarmen, koelen of ventileren uitgesloten.

Crestron met temperaturen opCrestron met temperaturen in detail

Vochten NV is Crestron integrator en KNX Professional